Antal besökare

torsdag 8 september 2011

Dags att starta bloggen igen!

Sommarens lediga veckor försvann otroligt fort. Det var mycket projekt med husen, byta panel, bygga garderober, fixa elproblem mm. mm. Det finns nog kvar lite av en ingenjör i mig trots att jag har suttit framför skrivbordet i så många år nu :-D! Det är en skön avkoppling att får göra någonting med händerna som motvikt till allt skrivande.

Hösttreminen gör alltid en rivstart. Nya och gamla studenter kommer och hela campuset tar liv igen. Våra studenter som går sista året skall skriva sina examensarbeten så det är ganska många besök av studenter som har idéer och tankar kring olika ämnen som de vill fördjupa sig i.

Här på avdelningen så har arbetet kretsat kring Ergoship 2011 som är den konferens vi skall hålla här i Göteborg i nästa vecka. Nästa veckas blogginlägg kommer att ge en sammanfattning av vad som har hänt och vad som diskuterats. Vi har långväga gäster bl a från Tasmanien, Korea och Kanada och det är alltid spännande att höra vilka sjöfartsfrågor man prioriterar i andra länder.

Jag är inne på den tredje "ronden" nu i urvalet av doktorand. Det har varit kvalificerade sökanden från hela världen, totalt 11 sökanden. Fem valdes ut och ombads komma in med liter mera specifika tankar kring maksinrummets specifika frågeställningar. Av dessa är två kallade till intervju.  Förhoppningsvis kan vi komma till beslut i nästa vecka.

Det är många idéer och projekt som surrar i luften just nu, bl. a. ett stort EU-call ligger som ligger ute nu så det kommer att bli en hel del arbete med att söka forskningsmedel. Men jag återkommer med mera information när några av planerna har blivit mera konkreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar